קידום אורגני בגוגל

קידום אורגני בגוגל – איך התהליך עובד ומה מבוצע בפועל?

כולם רוצים את העסק שלהם ראשון בפסגה, אבל איך עושים את זה בעזרת SEO קידום אורגני בגוגל? האם יש סיכוי להגיע לתוצאות הראשונות? ומאיפה בכלל מתחילים?

אם יש לך אתר וכל השאלות האלה מתרוצצות לך בראש – הגעת למקום הנכון. יצרתי כאן מדריך שלם עם כל הנקודות הכי חשובות לתהליך הקידום האורגני ומידע מקצועי שלא רק יעזור לך להתקדם, אלא יטיס אותך למעלה!

אבל לפני הכל, מהו קידום אורגני?

אם פעם עסקים היו קיימים רק באופן פיזי והתחרו אלה באלה על כוח הקנייה, כיום רוב "המלחמה" היא באינטרנט.

המטרה פשוטה: למשוך את הצרכנים הפוטנציאליים לקנות, ולהמשיך לשמר את החשיפה, כוח המכירה והמוניטין. 

אני לא באמת חושב שצריך להסביר למה הרשת כיום (ובראשה גוגל) עדיפה על אמצעי פרסום ושיווק אחרים כמו פלאיירים או מכירות מדלת לדלת, אבל כן חשוב להבין שהתחרות הווירטואלית פועלת אחרת וצריך "לשחק" אותה נכון כדי לגבור על מתחרים.

אז איך המשחק הזה עובד? כאן קידום אורגני (SEO) נכנס לתמונה:

תהליך שהמטרה בו היא להציג את האתר שלך במיקום האפשרי הטוב ביותר ביחס למתחרים בתוך מנועי החיפוש (בעיקר בגוגל).

מנועי החיפוש שמציגים תוצאות לחיפושים של גולשים, חושפים בפניהם אתרים מסוימים מבין עשרות ואפילו מאות תוצאות אפשריות. בגוגל, כל חיפוש כזה יציג רק 10 אתרים בעמוד הראשון כשהיתר נמצאים בעמודים הבאים.

אבל מכיוון שברור לנו שטווח הקשב קצר והצורך במיידיות גבוה – רוב הגולשים יסתפקו באחת מעשר התוצאות שהוצגו בפניהם בעמוד הראשון – עם נטייה גבוהה (כ-90% מהגולשים) לבחור בתוצאה העליונה ביותר, כלומר זו שמופיעה להם ראשונה.

אז מה מטרת העל ב-SEO?

לדאוג שהאתר שלך יהיה זה שמוצג לגולשים בתוצאות הראשונות, על ידי סדרה של פעולות שיביאו אותו לשם – וישמרו על מיקומו לאורך הרבה זמן.

כדי להמחיש איך זה באמת עובד, אשתמש בדוגמה פשוטה:

נניח שגולשת מסוימת מעוניינת להזמין ציוד למסיבה. היא נכנסת לגוגל ומקלידה את המילים "ציוד למסיבה" או "קישוטים למסיבה בבית".

מכאן כל שנותר לה הוא לבחור בתוצאה שנראית לה הכי מתאימה/ מושכת/ משתלמת ביחס למה שהיא חיפשה. סביר מאוד שהבחירה הזו תתרחש רק מתוך היצע התוצאות שגוגל יצר עבורה בעמוד הראשון.

בנקודה הזו, כל מאות או אלפי האתרים הנוספים בתחום נדחקים החוצה והסיכוי שמישהו מהם יצליח "לתפוס" את אותה גולשת – להיחשף אליה ולשכנע אותה לקנות – נמוך ביותר.

ולכן רק אתר ששואף להגיע למקומות הראשונים הוא אתר שייחשף בהכרח לכמות הגדולה ביותר של לקוחות פוטנציאליים. וכדי שזה יקרה, עליו לבצע קידום אורגני שוטף שישפיע על המיקום שלו במדרג החיפושים וגם ידאג להשאיר אותו בתוצאות הגבוהות ביותר מבלי לרדת משם.

איך נראה קידום אתרים בגוגל?

כשפותחים את גוגל, מקלידים משהו וצופים ברשימת התוצאות המתקבלות, קורה אחד משניים:

  1. אם הוקלד ביטוי מאוד נפוץ כמו "מסעדת בשרים בצפון" סביר להניח שתתקבל רשימת תוצאות שמתחילה בכאלה שמסומנות כ"מודעה" (אלה הן תוצאות שנקראות קידום ממומן) ותחתיהן תוצאות רגילות (אורגניות).
  2. אם הוקלד ביטוי לא ממש תחרותי (כנראה בגלל שבתחום הזה אין צורך לשלם לגוגל כסף כדי להופיע מעל מתחרים), יתקבלו רק תוצאות אורגניות.

כך או כך, בעמוד התוצאות הזה, כל התוצאות המתקבלות הן אתרים שאותם גוגל מחשיב כ"טובים יותר מאחרים עבור החיפוש שביצעת" – אלא אם מדובר באתר שהבעלים שלו שילמו כסף לגוגל, כדי להתפרסם בתוצאות מסוימות, שגם הן יוצגו רק בהתאם למה שהגולש באמת חיפש.

ולכן בגלל שאתר טוב יותר עבור החיפוש של הגולשים הוא דבר שרק גורם אחד בשרשרת הזו באמת קובע – גוגל – אנחנו צריכים להפוך את האתר לטוב ואיכותי יותר הן לגוגל והן לגולשים, על פי סדרה של פרמטרים, קריטריונים וסטנדרטים אליהם מיד נתייחס.

האם כל עסק חייב קידום אורגני?

אם העסק שלך רוצה להשיג לקוחות דרך הרשת ולאורך זמן, אין ספק שהוא מוכרח להתחיל פעולות קידום אורגני כבר עכשיו.

כמה קידום אורגני עולה?

המחיר נע בין כמה אלפי שקלים ועד עשרות אלפי שקלים, תלוי בגודל האתר, היקף הקידום הנדרש לו וגם ברמת המיומנות האישית של המקדם שלך.

למה לקדם איתי?

למה לקדם איתי?

מתוך ידע מעמיק מאוד בתחום והצבת סטנדרטים בלתי מתפשרים, אני אוביל את האתר שלך למיקומים האפשריים הטובים ביותר ואסייע לך למקסם תוצאות מביצועי האתר בכל המובנים. שווה להתרשם מהניסיון והכישורים שלי בשיחת היכרות קצרה.

קידום אורגני או ממומן

למה קידום אורגני ולא ממומן?

עקרונית, אף אחד מסוגי הקידום לא "עדיף" על פני האחר וההמלצה בדרך כלל היא לשלב ביניהם. ועם זאת, חשוב לזכור שאף אתר לא יכול לשגשג בלי קידום אורגני ושיש אפשרות להתקדם גם מבלי לשלם אגורה על קליקים וחשיפות.

כמה זמן לוקח לקידום אורגני להשפיע?

בדרך כלל בין 4-6 חודשים, אם כי ישנן תוצאות שניתן לראות רק כעבור שנה. חברת קידום אתרים מקצועית תדע לתת לך תשובות מדויקות בהתאם לסוג האתר ותוכנית הקידום עבורו.

מה יוצא לנו מלבצע קידום אתרים אורגני?

למי שמעדיף את זה קצר, ריכזתי כאן מספר יתרונות בולטים:

  • מיקסום חשיפה ללקוחות שמגיעים ממנועי החיפוש
  • משיכת תנועה אורגנית מוגברת: עוד כניסות = יותר לידים = יותר הכנסות
  • חיסכון בתשלום על מודעות פרסומיות
  • אמינות גבוהה לאורך זמן – הן בעיני מנועי החיפוש והן בעיני הגולשים
  • תדמית ומוניטין חיוביים שמחזקים את כוחו של המותג וההשפעה שלו בשוק הפעילות
  • יתרון תחרותי משמעותי על פני שחקנים נוספים בנישה
  • תוצאות ארוכות-טווח שמלוות את האתר לכל משך פעילותו

ובאריכות – 3 יתרונות סופר מרכזיים שכל בעל/ת אתר מרוויחים מידי יום מביצוע קידום אורגני:

רלוונטיות

תוצאת חיפוש שלא התקבלה בתשלום היא הלכה למעשה תוצאה רלוונטית מאוד למה שהגולש ביקש לקבל. מנועי החיפוש משתמשים באלגוריתם מתקדם במיוחד כדי לדרג אתרים ודפים שונים ולכן ככל שהדירוג שלך גבוה יותר, התדירות שבה האתר שלך יוצג תגדל ולא יהיה צורך לשלם כדי להיחשף במיקום מעולה.

איכות קהל

אפשר למשוך לאתר שלך את כל הגולשים בעולם, אבל המטרה שלך היא ליצור המרה – כלומר הפיכת הגולש ללקוח משלם. ולכן אין צורך במיליוני גולשים במקביל וצריך למקד את התנועה רק במי שבאמת יכול להשתכנע מהמידע, המשאבים או המוצרים שנמצאים באתר שלך.

כשהקידום של האתר מבוצע בצורה איכותית, הוא מאפשר למנועי החיפוש להציג אותו רק למשתמשים עם כוונה מוצלחת ובאופן כזה שמעודד אותם להיכנס פנימה.

טראפיק (תנועת גולשים) מקסימלי

נכון שלא כל גולשי העולם צריכים להימצא באתר שלך, אבל ככל שיש כמות רבה יותר של גולשים שמבקרים באתר שלך לעומת ביקור באתרים מתחרים, מנועי החיפוש יראו בכך אסמכתא ליעילות ולהתאמה של האתר שלך לכמות הגדולה ביותר של גולשים.

מן הסתם כמות גבוהה של גולשים פירושה יותר הזדמנויות מכירה, אבל כניסות מרובות גם משאירות אותך לאורך זמן רב יותר בחשיפה הטובה ביותר שמנוע החיפושים יכול לאפשר לך, ובכך יוצר מנגנון שעובד עבורך באופן כמעט אוטומטי, מבלי להשתמש במספר רב של משאבים נוספים כדי למשוך אליך קהל.

איך עובד קידום אורגני מקצועי בגוגל וממה הוא מושפע?

מנועי החיפוש ובראשם גוגל, אמנם מתוגמלים כלכלית מבעלי האתרים שמשלמים כדי להתפרסם בתוצאות הממומנות, אבל האג'נדה העיקרית שלהם היא לשפר ולייעל ככל שניתן את מערכת החיפושים לטובת הגולשים. 

גוגל משקיעה הרבה מאוד מאמצים בלאפיין את דרכי החשיבה של הגולשים שלה: את תחומי העניין שלהם, האופן שבו הם מתבטאים (כלומר מבקשים מגוגל למצוא להם דבר מה), הדרך שבה הם רוצים ומצפים לקבל את התוצאות ועושה את זה על בסיס עדכון תדיר מאוד של העדפות החיפושים והאפשרויות הטכנולוגיות בהן אפשר להשתמש בתהליך.

כל אלה אומרים שגוגל מטילה על בעלי האתרים דרישות מאוד קפדניות בהן צריך לעמוד, כדי להשתלב היטב בתוצאות החיפושים ומשם להתחיל להתברג למקומות גבוהים.

ואם האתר שלך עונה על יותר דרישות שגוגל קובעת שהמשתמשים אצלה צריכים – הוא יקבל דירוג גבוה יותר, יוצג יותר פעמים וגם יגיע לתוצאות המובילות.

פרמטרים עיקריים שמשפיעים על קידום האתר שלך

בגלל שגוגל הוא מנוע החיפושים העיקרי בארץ ובעולם, הדרישות מצידו הן החשובות ביותר, אפשר אפילו לומר, הקובעות המוחלטות. בגדול, מדובר במעל 200 פרמטרים שמתעדכנים על בסיס קבוע ושלכל אחד מהם יש מידת השפעה חזקה יותר או פחות על הדירוג שהאתר שלך יקבל.

ומכיוון שהדירוג הוא זה שקובע אילו פעולות קידום אורגני צריך לבצע כדי להתקדם ו/או להימנע מנפילה אחורה, הנה שלושה פרמטרים מרכזיים שהם בגדר חובה לכולם:

תוכן האתר

על תוכן האתר יקום וייפול הקידום האורגני. זה לא רק שצריך להציג את התוכן המתאים ביותר לגולשים שחיפשו בדיוק את מה שהאתר שלך מציע, אלא לספק לגוגל הוכחת רלוונטיות כללית באמצעות יצירה של תוכן מקיף, מפורט, מאורגן, קוהרנטי וגם משלים או משיק שעוטף את תחום העיסוק מכל הקצוות. 

נכון שהזכרתי קודם שגוגל משקיעים מאמצים בלהבין מה אנשים אוהבים ושהם שואפים גם לתאימות טכנולוגית? המשמעות היא שלא מדובר בארגזים של תוכן גנרי או מיותר, אלא בתוכן ענייני שאפשר להפיק ממנו ערך אמיתי וגם בשילוב בין כמה סוגי תכנים בכל עמוד – למשל סרטונים או טבלאות שמלווים מאמר כתוב.

ועוד מילה על התוכן – אם בעבר יכולנו לשרבב לכל תמונה או כתבה את המילים המדויקות שגורמות לגוגל להציע אותנו למי שחיפש בדיוק אותן (למשל "ארוחה חלבית" או "שולחן למכירה"), היום גוגל פועל בעיקר סימולטנית: מבצע היקשים וחיבורים בין עולמות התוכן שלך למה שהגולש חיפש.

כך לדוגמה, גם מבלי לכתוב את צירוף המילים "ארוחה חלבית", גוגל יכול להציג לגולש שחיפש את המידע הזה אתר מעולה של מתכונים ורעיונות לארוחות.

חוויית גלישה/ חוויית משתמש 

גוגל מבינים שיש הלימה בין חוויית משתמש לשביעות רצון ולהמרות באתר שלך ולכן מקפידים מאוד על האופן שבו אתרים בנויים, מוצגים ונראים.

איך אפשר להכריע מיהו אתר יפה יותר או פחות?

האלגוריתם אוסף נתונים כמו מהירות הטעינה של האתר (כמה מהר נפתח והוצג העמוד המלא מרגע הלחיצה על תוצאת החיפוש), זמן השהייה בתוך האתר ובעמודים שבתוכו והלחיצה על כפתורים או קישורים שונים – מה שמספק לו אינדיקציה לאתר איכותי.

הרי אם נחשוב על זה לרגע: גולש שהגיע לאתר לא יפה לעין, לא קריא או מבלבל, לא יתעקש להישאר בתוכו, אלא ילחץ על כפתור ה"חזור" ויגש לתוצאה הבאה. כך יקרה גם לגולש שממתין מספר שניות לטעינת האתר ומחליט לנטוש אותו כי לוקח לו יותר מידי זמן.

הפעולות הללו מבשרות לאלגוריתם של מנוע החיפוש שמדובר באתר לא מספיק איכותי, שככל הנראה חוויית השימוש ממנו נמוכה וטעונה שיפור. לכן הוא יפחית מדירוג האתר ויציג אותו הרבה פחות, אלא אם הבעיות יטופלו לחלוטין.

קישורים חיצוניים ופנימיים

כשגולשים נמצאים בעמוד מסוים וממנו יכולים ללחוץ על לינק להמשך קריאה או למעבר לעמוד אחר, הם מאותתים לגוגל על חוויית שימוש טובה יותר, שכן הם נשארים באתר יותר זמן.

אבל זה רק חלק קטן ממרכיב הקישורים בפועל, כי הקישורים הם למעשה מה שיוצר הקשר, כלומר את הקשר בין נישות, עולמות של תוכן, שירותים ומוצרים עסקיים. 

דרך קישורים פנימיים (שמפנים מעמוד לעמוד בתוך האתר שלך) או חיצוניים (שמפנים מעמוד באתר אחר לעמוד באתר שלך), גוגל מבין את העולם שבו האתר שלך "שוחה". הם היו ונותרו כוח משמעותי וחשוב במיוחד בתהליכי קידום אורגני בגוגל והם הסיבה העיקרית שבגללה חברות ועסקים קטנים מסוגלים לעקוף חברות ענק בתוצאות המובילות.

כמה קטנות על סמכותיות בבניית קישורים

נושא הקישורים הוא תת-תחום משל עצמו בעולם הקידום ויש לו הרבה עמדות וגישות מקצועיות, הנפוצה ביותר נוגעת לסמכותיות:

ככל שיהיו לאתר שלי יותר קישורים חיצוניים, (כלומר לינקים שנמצאים באתרים אחרים שבדרך כלשהי קשורים לפעילות שלי), ושבלחיצה עליהם הגולשים עוברים לתוך האתר שלי –

גוגל מבין שיש לי אתר מקושר שאחרים ממליצים עליו ולכן מגדיר אותו כסמכותי יותר, כלומר בעל ערך למספר יותר גדול של משתמשים.

ולכן הוא מדרג אותו טוב יותר, מה שגורם לו להתפרסם בתוצאות המובילות.

בעיקרון הזה, גוגל ממש מנסים לחקות את דרך המחשבה האנושית: הרי אם שאלת חבר על מסעדה טובה, והחבר ממליץ לך בחום על "האיטלקית של ברנדה" ואז שאלת קרובי משפחה וגם הם ממליצים לך על "האיטלקית של ברנדה", אז יש סיכוי מאוד גדול ששם תתרחש הארוחה הבאה שלך. 

מבנה הדף

דפי אינטרנט כתובים ב-HTML כך שהאופן שבו בנוי הקוד שלהם משפיע על האופן שבו מנועי החיפוש בוחנים ומעריכים דפים.

בתהליכי קידום אורגני, אני מבצע אופטימיזציה לכל מרכיבי הליבה בקוד, כדי שמנוע החיפוש יוכל לסרוק את האתר שלך בקלות ולשמור על הדירוג שלו, בהתבסס על כל אחד מהגורמים שבהם ה-SEO של האתר שלך יכול להשתפר (לפי השינויים הדינמיים בהתנהגות המשתמשים).

כך למשל, דף באתר שבתוכו קיימות מילות מפתח רלוונטיות בכותרת, בכתובת ה-URL של העמוד ובחלקי התוכן שלו, הוא דף שבנוי נכון על פי דרישות האלגוריתם. אבל מכיוון שלצד הסטנדרטים הללו יש גם עדכונים שוטפים שגוגל מבצעים כדי לדרבן אתרים להשתפר, צריך לבצע לדף הזה אופטימיזציה כדי להבין היכן אפשר להמשיך לחזק אותו והאם הוא תואם את העדכונים החדשים של גוגל.

טקטיקות ואסטרטגיות של קידום אורגני בגוגל

בקידום אתרים יש כללים שחובה לעמוד בהם, אבל כדי ליישם אותם לפי מה שנכון לכל אתר באופן אישי, נצטרך לבנות עבורו אסטרטגיית קידום ספציפית.

אסטרטגיית הקידום היא זו שקובעת את הטקטיקה – דרך הפעולה שבה נבצע בפועל את הקידום האורגני. אבל רגע לפני שאציג את שתי האסטרטגיות המרכזיות, נתחיל משתי הטקטיקות הקיימות:

קידום On Site

פעולות שנוגעות לבניית תוכן האתר, לשיבוץ של מילות מפתח מתאימות בתוך התוכן, יצירת תכנים על בסיס תדיר כדי להשאיר את האתר מפותח ומעודכן, בדיקת תגיות מטא ואיכות התוכן.

קידום Off Site

פעולות שמתרחשות מחוץ לאתר עצמו, כמו מערך קישורים חיצוניים, שימוש ב-Google my Business, רשתות חברתיות, פרסום כתבות תוכן ותדמית במגזינים חדשותיים ועוד.

ועכשיו משהבנו את הטקטיקות האפשריות, נבחן את שתי אסטרטגיות הקידום הנפוצות:

Black Hat

סוג של קידום "בזק" שמביא לתוצאות במהירות, אבל גם עלול לפגוע באתר עם הזמן. המשתמשים באסטרטגיה הזו מעדיפים טקטיקה יותר מניפולטיבית, כמו למשל קידום On Site עם הטמעת מילות מפתח בכמות שחורגת מהסטנדרט, יחד עם Off Site שמייצר כמות גדולה של קישורים במקומות אחרים.

לטווח הקצר זה באמת יכול לעבוד, ויש מקרים שבהם (רק בדרך מסוימת) נכון להשתמש בבלאק האט כמו למשל במצב של מחיקת מוניטין שלילי.

White Hat

ווייט האט הוא האסטרטגיה האופטימלית שמתאימה לרוב המצבים הקיימים. White Hat מבטיחה ביצוע הדרגתי ולגיטימי של פעולות הקידום לאורך זמן, מבלי לעוות את כללי המשחק של מנועי החיפוש או להאיץ בתוצאות הקידום הפוטנציאליות.

אתר שמתקדם למטרות שלו בצורה הדרגתית זוכה לעקומת התייחסות בעלייה במנועי החיפוש, מבלי להידרדר בהמשך לאחור כתוצאה ממהלכים "מלוכלכים" או כל מיני עדכונים באלגוריתם שהופכים את היתרונות שהושגו לחסרונות קשים.

איך לקדם אתר בגוגל אורגני? המדריך המלא לפניך

שלושת הכללים הכי חשובים בעולם ה-SEO:

  1. קידום אורגני בגוגל הוא תהליך שיש לו התחלה אך לעולם אין לו סוף (אפשר להקביל את זה לשיווק בפייסבוק או באינסטגרם, שצריך להמשיך לבצע תמיד).
  2. גם אתר שהגיע לפסגה המיוחלת חייב לשמר את התוצאות אליהן הגיע בשוטף.
  3. בעלי אתרים שמעוניינים לקדם אותם לבד, חייבים קודם לרכוש ידע מקצועי בתחום.

הצעדים הראשונים שצריך לבצע:

מחקר מילות מפתח

מה הגולשים כותבים בגוגל כדי לחפש את השירות או המוצרים שלך? מחקר המילים יאפשר לך להבין מה התוכן שצריך להימצא באתר שלך, כדי שגוגל יחבר אותו לגולשים הנכונים.

איך מבצעים מחקר כזה?

  • כלי מילות מפתח – כמו Google Keyword Planner, Soovle, SEMrush (יש גם כלים רבים ומעניינים לגמרי בחינם)
  • בדיקה סימולטנית – של השלמות אוטומטיות בגוגל, ביטויים ומשפטים שדי ברור שהקהל משתמש בהם (למשל: הכנה לבגרות באנגלית או שיעורים פרטיים באנגלית).
  • מחקר שוק – עריכת סקר או שאלון שבו הנשאלים מתבקשים להקליד שאילתות רלוונטיות ובכך חושפים את האופן המדויק שבו הם מחפשים מידע.

את כל המילים והביטויים מומלץ להעביר לרשימת אקסל ולחלק אותה לביטויי מפתח מרכזיים ומשניים, לפי נישת הפעילות המדויקת שלך.

עכשיו כבר קל מאוד להבין באילו נושאים למקד את התוכן, על מה לכתוב ובאילו ביטויים חשובים צריך להשתמש בשמות העמודים, בכותרות, באזורים של שאלות ותשובות וכדומה.

ניתוח מתחרים

אחרי גיבוש כל ביטויי המפתח, מומלץ לערוך בדיקה לגבי המתחרים ולבדוק:

  • איך הם מופיעים בגוגל? תחת אילו ביטויים?
  • מיהם האתרים שנמצאים בתוצאות המובילות?
  • איך בנוי האתר של כל מתחרה?
  • עד כמה האתר ותיק/ טוב/ מושך/ אטרקטיבי לגולשים?
  • האם יש קישורים חיצוניים שמפנים לאתרי המתחרים?
  • מה גודלם של האתרים?
  • כיצד הם מוצגים כשמחפשים אותם (בביטוי שקשור לפעילותם ולא בשם החברה/ האתר) באורגני ובממומן?

בדיקה זו תעזור לך להבין איך לתקוף את המתחרים ולהתחרות מולם דיגיטלית, בדרך של חוויית משתמש מוצלחת יותר, עבודת SEO מקצועית יותר ותהליך אורגני יציב ואפקטיבי לאורך זמן.

כתיבת תוכן

כבר ביססנו את העובדה שהתוכן שלך לא יכול להיות סתמי או אוטומטי (AI שלא עבר עריכה בסיסית אפילו, לא יעבור חלק בגרון של גוגל) ולכן על התוכן להצטיין בשני דברים במקביל:

  1. איכות ותאימות לגולשים ולחוויית הגלישה שהם מעוניינים לקבל
  2. איכות ותאימות למנועי החיפוש

כמנוע חיפושים מוביל, גוגל יודעים מצוין שהסורקים שלהם – אלו שבוחנים כל עמוד וכל פיסת תוכן, מאתרים במהירות ניסיונות למניפולציה. לכן הם מבהירים פעם אחר פעם, עדכון אחרי עדכון, שכל אתר שיימצא שאין בו תוכן מהימן, מקצועי (במיוחד בתחומים קריטיים כמו בריאות או משפטים למשל) או כזה שלא צפוי להניב ערך למשתמשים – ידורג נמוך מאוד.

מה זה אומר מבחינתנו?

שאי אפשר בשום אופן לקחת ביטוי מפתח כמו "שמלה לחג" או "עיצוב מטבח כפרי" ולכתוב משהו משמים העיקר שהביטוי יופיע, וצריך לבנות אסופת תכנים שעוטפת את ביטוי המפתח בצורה נבונה – למשל מאמר שמשווה בין עיצוב מטבח כפרי למודרני, או סקירה של שמלות החג הנמכרות ביותר לילדות.

ועוד דוגמה:

בעבר נתקלתי באתר לחיות מחמד, שהציף את האתר בתוכן שהנושא שלו הוא אוכל לכלבים. הביטוי "אוכל לכלבים" הופיע שם בכל פסקה ובכל עמוד, עד כדי כך שנראה כאילו האתר נוצר ביד בוט מלאכותי ולא עומד מאחוריו גורם אנושי אמין.

לכן אחרי שנפטרנו מעמודים לא רלוונטיים ומהמון תוכן משוכפל, התחלנו ליצור תכנים מגוונים יותר כמו למשל "איך לבחור אוכל לכלבים בוגרים" או "3 מותגי אוכל לכלבים שאנחנו הכי ממליצים עליהם".

דגשים לכתיבת תוכן מנצח באתר שלך:

תמהיל

מאמר ענק ומקיף יכול להיות מצוין כל עוד הוא מעשיר, מחכים ומעניק ערך, אבל מומלץ שלא להסתפק רק בסוג כזה של תוכן ולשלב בין מספר סוגים. אופציה נוספת היא שבכל מאמר הטקסט יוגש גם דרך טבלאות, בולטים, תרשימים וכל רעיון נוסף שמעשיר את התוכן.

הכוונה לפתרון, תשובה או הנעה לפעולה

אם גולש שאל משהו בגוגל, סימן שהוא מחפש פתרון או סוג של תשובה. כן, גם "תחפושת יפה לפורים" היא בעצם שאלה מסוימת, שאמורה להניב תוצאה רלוונטית – ולא סתם ערך גנרי.

כשהתוכן מלמד, מכוון, מציע פתרונות – הגולשים מפיקים ממנו ערך גבוה במיוחד והם גם בשלים יותר לפעולות המשך כמו לחיצה על כפתור הרשמה או קנייה.

חשיבה על כוונת הגלישה

האם הגולש שכרגע פתח את גוגל מעוניין לקנות משהו? לדעת משהו? להשוות משהו? ללמוד משהו? כיוצרי התוכן, אנחנו חייבים להיערך לכל אחת מהאפשרויות. אי אפשר להתמקד רק בסוג ספציפי אחד וחשוב כל הזמן לנסות ולהיכנס לראש של הגולשים:

האם הם יחפשו "תמהיל משכנתא" או "סוגים אפשריים של תמהילים למשכנתא"? האם הם יחפשו: "מחזור משכנתאות בתל אביב" או יועץ משכנתאות בתל אביב"?

במילים אחרות, גם כשהגולש מצפה לאתר תוצאה מסוימת, אנחנו צריכים לנתח את כל הסיבות האפשריות שבגללן הוא ניסח את השאילתה שלו במילים אחרות – וליצור עבורן תכנים רלוונטיים. 

בניית היררכיה

גוגל אמור להבין איך האתר שלך בנוי ומה הוא מכיל. לשם כך צריך לבנות את האתר בצורה היררכית – לפי חלוקה לעמודים ראשיים ועמודים פנימיים, נושאים ראשיים ומשניים, חלוקה לקטגוריות ומיפוי נכון דרך התפריטים באתר.

אבל בניית ההיררכיה לא מסתכמת בזה והיא נמשכת גם בתוכן הפנימי – על ידי שימוש בכותרות ראשיות וכותרות ביניים, חלוקה לפסקאות ותתי כותרות. ממש כמו במאמר הזה.

בניית מערך קישורים

אני מחזיר אותנו רגע אחורה במדריך – למקום שבו כבר ציינתי שקישורים הם מרכיב ליבה חשוב מאוד לדירוגים בגוגל ובמנועי החיפוש הנוספים.

וקישורים טובים, בדגש על קישורים חיצוניים (לינקים באתר אחר שמפנים לאתר שלך) – הם מנוף משמעותי מאוד בקידום אתרים SEO.

את הקישורים כאמור בונים בשתי דרכים:

  1. קישורים פנימיים – שמעבירים את הגולשים ממקום למקום, מתווכים בין דפים קשורים ומגדילים את המשקל של נושאים או דפים ספציפיים מבחינת חשיבותם באתר.
  2. קישורים חיצוניים – שמעבירים את הגולשים מאתר אחר אל האתר שלך ובכך בעצם ממליצים עליו ומגדילים את הסמכותיות שלו.

התאמת האתר למובייל

בעידן שבו יותר מ-95% מהגולשים משתמשים בנייד כדי לגלוש, אסור בתכלית האיסור להזניח את הרספונסיביות, כלומר התאימות של האתר לנייד.

מאז שנת 2018 גוגל מדרגת אתרים גם לפי מידת הרספונסיביות שלהם (תאימות גלישה חלקה בסמארטפון והטאבלט) ובשנה זו ניפתה מהתוצאות הראשונות אתרים רבים שלא נשמעו להנחיותיה בנושא.

מהסיבה הזו כיום בונים אתרים עם דגש משמעותי על חוויית הגלישה בנייד, לרבות הבדיקה שלהם בניידים שונים על אף שהאתר עצמו נראה תקין ויפהפה מהנייח. אתר שלא מותאם לניידים המתקדמים ביותר לא ידורג בצורה מספקת ויביא לנטישות רבות של משתמשים. 

תעודת SSL

אתרים מאובטחים שמשתמשים בתעודת SSL מקבלים עדיפות מגוגל, כמעין חותמת לאבטחת האתר דרך פרוטוקול HTTPS (במקום HTTP). כיום חלק גדול מהצרכנים גם יודעים לזהות מי מהאתרים אינו מאובטח ולהימנע מצריכה בתוכו. 

ואחרי שבונים את תוכנית הקידום הראשונית – צעדי המשך חשובים

אופטימיזציה לאתר (אסטרטגיית On-Page)

האתר הוא נכס וירטואלי בשליטתו המלאה של בעל האתר ולכן צריך לתחזק ולעדכן אותו על בסיס קבוע, לשלב תכנים, קישורים, מילות מפתח, עדכוני תגים, alt לתמונות ועוד מגוון אלמנטים – כל אלה לא בהכרח ישפיעו ישירות על הדירוגים בגוגל, אבל הם בהכרח יגדילו את כמות הקליקים באתר אחרי שהוא נחשף לגולשים (והיא עצמה יכולה להשפיע לטובה על הדירוג בהמשך).

רלוונטיות

תוכן חדש ועדכני מעיד על אתר רלוונטי – מאפשר לגוגל לשוב ולבדוק אותו (ולדרג אותו בהתאם) וגם יוצר פתח לטראפיק מצד עוד גולשים. אבל מעבר ליצירה של עוד תכנים, כדאי תמיד לעבור אחת לתקופה על אלו שכבר קיימים: לדייק, לתקן לינקים שבורים, להציג נתונים חדשים יותר ועוד. 

שיפור מהירות

אנחנו חיים בעולם מידי ולכן אתרים שלא מגיבים במהירות מקסימלית לדרישת הטעינה ומציגים את העמוד במלואו תוך כמה שניות, נדחקים אחורנית בתוצאות.

זה קורה גם בגלל שגוגל מדגישים שוב ושוב את חשיבותה של מהירות האתר כאחד הפרמטרים המשפיעים ביותר על הדירוג שלהם,

וגם בגלל שהגולשים מאבדים תוך זמן קצר את הסבלנות, נוטשים את האתר ובכך מסמנים לגוגל שהאתר הזה פחות טוב מאתרים מתחרים. 

בשורה התחתונה:

קידום אתרים אורגני בגוגל, או בקצרה: SEO, הוא הדרך הכמעט בלעדית בה אתרים יכולים לשחות בזירה המקוונת ולגבור על המתחרים, תוך שהם מגדילים בצורה עקבית את כמות הגולשים ואת הרווחיות שלהם.

אתרים שלא מבצעים בשוטף קידום אתרים מעולה, ימצאו את עצמם תוך זמן קצר במיקומים לא מוצלחים, שלא חשופים מספיק לקהל ושמפספסים פוטנציאל רווחים עצום שהיה אמור להגיע אליהם, במקום לאתרים של המתחרים.

וכל זה בזמן שהאתר בפני עצמו ממשיך לעלות כסף: על תחזוקה, עדכונים, אחסון ועוד המון.

בתור מקדם אתרים מנוסה במשך הרבה שנים, צברתי את כל הידע והכלים שיעזרו לאתר שלך להתחזק, להתקדם ולזנק ישר לתוצאות המובילות.

ואם המדריך שיצרתי כאן עזר לך לעשות סדר לפחות בנקודת ההתחלה – אוכל להעריך עבורך את הסיכויים לשפר את קידום האתר בצורה כנה והוגנת,

ולתכנן אסטרטגיית קידום מותאמת שתפתור בעיות, תשדרג את האתר ותעיף אותו למעלה, כמו שמגיע לו (ולך).

אני בטוח שבתוך כמה חודשים גם האתר שלך יוכל להתחיל לקטוף את הפירות ושליווי נכון, אמין ומקצועי יביא אותו לתוצאות שרק ממשיכות לגדול ולהתפתח.  

מחירון לקידום אתרים אורגני בגוגל

מתחילים

3500 חודשי
  • 2 מאמרים בחודש
  • 3 קישורים בחודש
  • 25 מילות מעקב
  • אופטימיזציה מלאה
  • דו"ח חודשי

מתקדמים

5000 חודשי
  • 4 מאמרים בחודש
  • 4 קישורים בחודש
  • 45 מילות מעקב
  • אופטימיזציה מלאה
  • דו"ח חודשי
  • דאשבורד למעקב

מקצוענים

7000 חודשי
  • 8 מאמרים בחודש
  • 8 קישורים בחודש
  • 80 מילות מעקב
  • אופטימיזציה מלאה
  • דו"ח חודשי
  • דאשבורד למעקב